Ένα κατσικίσιο ρολό με μίγμα μπάρμπεκιου, γραβιέρα μακράς ωρίμανσης Χωριό, πέστο θυμαριού, αλειμμένο με μουστάρδα. Ψήνουμε στη γάστρα και απολαμβάνουμε!
Για το πέστο: Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα όσο γίνεται πιο λεία. Την αφήνουμε στην άκρη.
Για το ρολό: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το πασπαλίζουμε και στις δύο πλευρές με το μίγμα μπάρμπεκιου. Aπλώνουμε στην επιφάνειά του το πέστο και τυλίγουμε το κρέας σε σφικτό ρολό. Το δένουμε πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.
Μεταφέρουμε το ρολό στη γάστρα και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 1½ ώρα.
Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά χωρίς το κόκαλο (ζητάμε από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι)1 κουτ. γλυκού μείγμα μπάρμπεκιου2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλήαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πέστο θυμαριού
50 γρ. Χωριό Soft με ελαιόλαδο (κομμένο σε κύβους)200 γρ. Γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης (τριμμένη)3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες4 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο1 σφηνάκι τσίπουρο1 κουτ. γλυκού ζάχαρη1 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχέςαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: