Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ (διαμέτρου 28-30εκ.) με τρύπα και την αλευρώνουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος με τη ζάχαρη 4’-5’ να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το λικέρ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανιλλίνη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το 1/3 του αλευριού, συνεχίζουμε με το ½ του γιαουρτιού, ακόμα 1/3 αλευριού, ½ γιαουρτιού και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά το τριμμένο φουντούκι και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 60-70’. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.
Αφού κρυώσει πολύ καλά το κέικ, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό για να πάρουμε ένα παχύρρευστο γλάσο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα ή λιγότερο (αναλόγως την άχνη). Στρώνουμε στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με φουντούκια ή και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Η τέλεια σπιτική λεμονάδα
Pingback: Συνταγές με σοκολάτα
Pingback: Κέικ με φουντούκια και σοκολάτα | mgnews.gr