ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθιά κατσαρόλα να βράσει σε 2 λίτρα νερό.
- Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει. Όσο το βράζουμε, ξαφρίζουμε και αφαιρούμε παράλληλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού.
- Μόλις βράσει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε 2 φλιτζάνια ζωμό, για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας ζεστή τη σούπα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα αυγολέμονο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και το ½ φλιτζάνι κρύου ζωμού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον ζεστό ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Προσθέτουμε την σάλτσα στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.
- Αν θέλουμε, αλείφουμε το κοτόπουλο με βούτυρο, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το κοτόπουλο και όσο επιπλέον λεμόνι θέλουμε.
Tips:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από ολόκληρο κοτόπουλο, στήθος ή μπουτάκια.
– Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα με λαχανικά εποχής της αρεσκείας μας.
– Αντί για ρύζι, μπορούμε να δοκιμάσουμε με φιδέ ή τραχανά.
– Το βούτυρο δίνει βελούδινη υφή στη σούπα.
Pingback: Κοτόσουπα με κρέμα αυγολέμονο – Vlahasnews.gr