Κουλουράκια ελαιολάδου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κουλουράκια ελαιολάδου

Τι πιο γευστικό για σνακ, πρωινό ή επιδόρπιο, από τα κουλουράκια ελαιολάδου, με Χωριό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό.

2040
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το ξύσμα, το κονιάκ, τη ρακί, την κανέλλα και την αμμωνία. Ανακατεύετε ελαφρά, χρησιμοποιώντας το γάντζο του ζυμώματος.
  2. Μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, διαλύετε την σόδα και τα ρίχνετε μέσα στον κάδο του μίξερ.
  3. Ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα, να ενωθούν καλά τα υλικά και προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι κοσκινισμένο , συνεχίζοντας το ζύμωμα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πετύχετε μια μαλακή ζύμη. Μπορείτε να κάνετε το ζύμωμα και με το χέρι.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 170ο και στρώνετε με λαδόκολλα 3 λαμαρίνες του φούρνου.
  5. Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίχνετε λίγο σουσάμι και λίγη ζάχαρη (ταιριάζει ωραιότατα και η μαύρη ζάχαρη), ανακατεύετε και ραντίζετε με 2-3 σταγόνες νερό. Αυτό το κάνετε για να κολλάει εύκολα το σουσάμι και η ζάχαρη πάνω στα κουλουράκια.
  6. Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε στρογγυλά κουλουράκια.
  7. Τα ακουμπάτε στο πιάτο με το σουσάμι και τη ζάχαρη, από τη μία πλευρά μόνο και τα τοποθετείτε πάνω στην λαμαρίνα σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
  8. Ψήνετε τα κουλουράκια για 20λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • 10 Οκτωβρίου, 2013 στις 11:02 πμ

    Είναι τέλεια και για την περίοδο της νηστείας αλλά και για συνοδευτικό με τον καφέ μας

  • 21 Μαΐου, 2014 στις 7:08 μμ

    KATAPLIKTIKA

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο ½ νεροπότηρο Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό ½ νεροπότηρο σπορέλαιο 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ¾ νεροπότηρου χυμός πορτοκαλιού Χυμός από ½ λεμόνι 1 κ.σ. αμμωνία 1 κ.γ. σόδα Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι 60ml ( ¼ φλιτζάνι ) ρακί 60ml ( ¼ φλιτζάνι ) κονιάκ 1 κ.γ. κοφτή κανέλλα Σουσάμι και ζάχαρη για πασπάλισμα

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας