Lemon pie με βούτυρο Κερκύρας Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Lemon pie με βούτυρο Κερκύρας Χωριό

Μια λεμονόπιτα ονειρική. Πλούσια και λαχταριστή κρέμα πάνω σε βάση μπισκότου και φρέσκια μαρέγκα, κάθε μπουκιά είναι μοναδική.

208
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε τη λεμονόκρεμα: Σε γυάλινο ή μεταλλικό μπωλ, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σε μπεν μαρί, ρίχνουμε τα 300 ml φρεσκοστυμμένου λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  2. Η θερμοκρασία του μπεν μαρί πρέπει να είναι μέτρια, ώστε να μην βράσει το μείγμα αλλά να λιώσει το βούτυρο.
  3. Χτυπάμε ελαφρά τα 2 αυγά και τον ένα κρόκο και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα λεμονιού.
  4. Χρησιμοποιώντας σύρμα και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα λεμονιού του μπεν μαρί.
  5. Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για περίπου 12-15 λεπτά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
  6. Τέλος, διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο χυμό λεμονιού που κρατήσαμε στην άκρη και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη βανιλλίνη.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  8. Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
  9. Στρώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 22 εκ. διαμέτρου και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  10. Κατόπιν, γεμίζουμε την τάρτα με τη λεμονόκρεμα και αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  11. Λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε τη μαρέγκα: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  12. Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και τη βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  13. Διακοσμούμε τη lemon pie, είτε απλώνοντας τη μαρέγκα, είτε κάνοντας ροζέτες με κορνέ.
  14. Τοποθετούμε τη lemon pie στο γκριλ για όσο χρειαστεί, μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα – εναλλακτικά, αν έχουμε φλογοβόλο, «καίμε» τη μαρέγκα.
  15. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Tips:
– Φροντίζουμε τα αυγά να είναι ολόφρεσκα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
– Προσπαθούμε να προμηθευτούμε ακέρωτα λεμόνια.
– Δοκιμάζουμε τη λεμονόκρεμα – αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη.
– Τη λεμονόκρεμα μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη βάση

    150 gr μπισκότα βουτύρου 110 gr βούτυρο Κερκύρας Χωριό

    Για τη λεμονόκρεμα

    350 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 1 ½ κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού 200 gr ζάχαρη κρυσταλλική 140 gr βούτυρο Κερκύρας Χωριό 1 ½ κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ 2 αυγά 1 κρόκο αυγού 1 κάψουλα βανιλλίνης

    Για τη μαρέγκα

    3 ασπράδια αυγών 140 gr ζάχαρη κρυσταλλική ½ κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κάψουλα βανιλλίνης

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας