ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη λεμονόκρεμα: Σε γυάλινο ή μεταλλικό μπωλ, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σε μπεν μαρί, ρίχνουμε τα 300 ml φρεσκοστυμμένου λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
- Η θερμοκρασία του μπεν μαρί πρέπει να είναι μέτρια, ώστε να μην βράσει το μείγμα αλλά να λιώσει το βούτυρο.
- Χτυπάμε ελαφρά τα 2 αυγά και τον ένα κρόκο και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα λεμονιού.
- Χρησιμοποιώντας σύρμα και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα λεμονιού του μπεν μαρί.
- Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για περίπου 12-15 λεπτά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος, διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο χυμό λεμονιού που κρατήσαμε στην άκρη και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη βανιλλίνη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
- Στρώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 22 εκ. διαμέτρου και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Κατόπιν, γεμίζουμε την τάρτα με τη λεμονόκρεμα και αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε τη μαρέγκα: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και τη βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Διακοσμούμε τη lemon pie, είτε απλώνοντας τη μαρέγκα, είτε κάνοντας ροζέτες με κορνέ.
- Τοποθετούμε τη lemon pie στο γκριλ για όσο χρειαστεί, μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα – εναλλακτικά, αν έχουμε φλογοβόλο, «καίμε» τη μαρέγκα.
- Πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Tips:
– Φροντίζουμε τα αυγά να είναι ολόφρεσκα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
– Προσπαθούμε να προμηθευτούμε ακέρωτα λεμόνια.
– Δοκιμάζουμε τη λεμονόκρεμα – αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη.
– Τη λεμονόκρεμα μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα.