Παραδοσιακά μελομακάρονα με πλούσιο σιρόπι
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Παραδοσιακά μελομακάρονα με πλούσιο σιρόπι

Συνταγή για μελομακάρονα σημαίνει παράδοση και γιορτές! Με μπόλικο σιρόπι για να αυξάνεται η απόλαυση!

3040
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Όταν ασπρίσει το μίγμα, ρίχνουμε το κονιάκ και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα και την κανέλα.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ και δουλεύοντας με το χέρι προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι και το αλεύρι (τα οποία έχουμε πρώτα ανακατέψει).
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη.
  5. Χοντροκόβουμε τα καρύδια στο χέρι και τα αρωματίζουμε με λίγη κανέλα.
  6. Ανοίγουμε στην παλάμη μας μικρά φύλλα ζύμης, τα γεμίζουμε με λίγα καρύδια και τα πλάθουμε ελαφρά ώστε να καλύψουμε τα καρύδια με τη ζύμη.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  8. Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα, τρυπάμε το καθένα 3 φορές με πιρούνι και τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου.
  9. Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα: το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας και αφού ξαφρίσουμε, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το μέλι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Τέλος, όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βουτάμε ένα-ένα με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • 11 Δεκεμβρίου, 2013 στις 6:57 μμ

    ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ!

  • 16 Δεκεμβρίου, 2013 στις 9:08 μμ

    Τα έκανα και έγιναν τέλεια!!! Υπέροχη συνταγή! <3

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ½  κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη ½  κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 πορτοκάλι (το ξύσμα και τον χυμό του) ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
1 φλούδα πορτοκάλι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 1 ξυλαράκι κανέλα

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας