Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά.
Όταν ασπρίσει το μίγμα, ρίχνουμε το κονιάκ και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα και την κανέλα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ και δουλεύοντας με το χέρι προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι και το αλεύρι (τα οποία έχουμε πρώτα ανακατέψει).
Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια στο χέρι και τα αρωματίζουμε με λίγη κανέλα.
Ανοίγουμε στην παλάμη μας μικρά φύλλα ζύμης, τα γεμίζουμε με λίγα καρύδια και τα πλάθουμε ελαφρά ώστε να καλύψουμε τα καρύδια με τη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα, τρυπάμε το καθένα 3 φορές με πιρούνι και τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα: το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας και αφού ξαφρίσουμε, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το μέλι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος, όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βουτάμε ένα-ένα με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού σόδα1 πορτοκάλι (το ξύσμα και τον χυμό του)½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
1 φλούδα πορτοκάλι2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό1 ξυλαράκι κανέλα
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ!
Τα έκανα και έγιναν τέλεια!!! Υπέροχη συνταγή! <3