Τυρόπιτες στριφτές
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τυρόπιτες στριφτές

Τυρόπιτες ατομικές με Χωριό φέτα ή Χωριό Ελαφρύ, ιδανικές για πρωινό, ορεκτικό, σνακ, ή ακόμα και κυρίως γεύμα

505
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε  τη φέτα με το χέρι, προσθέτουμε το ανθότυρο, τα αυγά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι και χωρίζουμε το μείγμα σε 5 μέρη.
  2. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.  Ανοίγουμε τα φύλλα, τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε με πινέλο και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
  3. Πάνω σε αυτό τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο. Ρίχνουμε το ένα μέρος της γέμισης κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του φύλλου και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, βουτυρώνοντάς το ελαφρώς καθώς το τυλίγουμε.
  4. Στρίβουμε το ρολό να γίνει σαν σαλιγκάρι και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 μέρη της γέμισης κατά τον ίδιο τρόπο.
  5. Βουτυρώνουμε ελαφρώς τις στριφτές πίτες και τις ραντίζουμε με λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά (αναλόγως το φούρνο), μέχρι να ροδίσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    450 γρ. Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ 250 γρ. ανθότυρο 2 αυγά 100-120 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος ½ κουτ. γλ. πιπέρι 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο) σουσάμι για πασπάλισμα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας