Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό.
Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν.
Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά) και τα ρίχνουμε στη σκεπασταριά (πήλινο σκεύος για τη ρεβιθάδα).
Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φέτες πλατιές και λεπτές και τα ρίχνουμε στο σκεύος μαζί με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη (προαιρετικά).
Στο τέλος, ρίχνουμε νερό, περίπου 4 δάχτυλα κάτω από το λαιμό της σκεπασταριάς, και τη σκεπάζομε με το καπάκι (το νερό που προσθέτουμε πρέπει γέρνοντας στο πλάι τη σκεπασταριά να φθάνει στην άκρη του χείλους της και συγχρόνως να καλύπτει τα ρεβίθια).
Ετοιμάζουμε λίγο ζυμάρι με νερό και αλεύρι. Τα πλάθουμε σε μια λωρίδα. Τόση σε μέγεθος, ώστε να καλύψει το καπάκι γύρω – γύρω. Αυτό γίνεται για να μην φύγει η μυρωδιά, και να μείνουν τα συστατικά όλα.
Το φαγητό σιγοψήνεται όλη τη νύχτα για 6 ώρες στους 150 C και το πρωί είναι έτοιμο.
½ κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)1 κουτάλι τσαγιού σόδα2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία3 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)1 ½ κιλό νερόχυμό από ένα μεγάλο λεμόνιαλάτι, πιπέρι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Ρεβιθάδα σε σκεπασταριά
Pingback: Ρεβιθάδα σε σκεπασταριά – Vlahasnews.gr