Σαλάτα του ψαρά
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σαλάτα του ψαρά

Η συνταγή αυτή από τη Σίφνο, φτιάχνεται με λαχανικά, θαλασσινά, ελιές Καλαμών και Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό.

04
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι του και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα του.
  2. Πλένουμε τα καλαμάρια και τραβάμε προσεκτικά το κεφάλι μαζί με το μελάνι τους. Πετάμε το κεφάλι και τα σπλάχνα και τα καθαρίζουμε μέσα έξω με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό 1 λεμονιού, το ξίδι και 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι.
  4. Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15’- 20’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βράζουμε σε 1/4 λίτρο νερό τα μύδια και τα ραντίζουμε με χυμό 1/2 λεμονιού.
  6. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το χυμό 1/2 λεμονιού για 5’.
  7. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Κόβουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα θαλασσινά.
  9. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα ραντίζουμε με το χυμό 1 λεμονιού, ρίχνουμε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και ανακατεύουμε.
  10. Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστη η σαλάτα, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και σερβίρουμε.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 3 σχόλια.
  • 14 Νοεμβρίου, 2013 στις 4:09 μμ

    Δοκιμάστε θα με θυμηθείτε….υπέροχη!!!!

  • 10 Μαΐου, 2014 στις 7:32 πμ

    SIGOYROTATA OTI UA ARESEI SE POLOYS KATAPLIKTIKH IDEA!!!!!!

  • 24 Μαΐου, 2014 στις 5:36 μμ

    πολυ νοστιμη και ιδιαιτερη η συγκεκριμενη συνταγη. μας αρεσει πολυ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μύδια 300 γρ. φρέσκο χταπόδι 300 γρ. καλαμάρι 300 γρ. γαρίδες χυμό από 3 λεμόνια 6 κ.σ. Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 50 γρ. Κόκκινο Ξίδι Χωριό 30 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 150γρ. ελιές Καλαμών Αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας