Σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια

Η Κρήτη ξέρει από απόλαυση! Τα διάσημα σκαλτσούνια, με μέλι και καρύδια, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη!

3010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τα καρύδια.
  2. Στο μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και το μίγμα από το μπλέντερ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  4. Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το κόβουμε με κουπ-πατ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια και γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μίγμα.
  5. Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου και το αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει σε νερό.
  6. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  7. Αλείφουμε μια λαδόκολλα με λίγο Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα, τη βάζουμε σε ταψί και τοποθετούμε επάνω τα σκαλτσούνια.
  8. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • 20 Μαΐου, 2014 στις 6:45 πμ

    Σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια katapliktika!!!!!!!!1

  • 19
    22 Μαΐου, 2014 στις 6:17 μμ

    Τέλεια συνταγή…!!

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια τριμμένα ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι 4 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 αυγό για το τελείωμα ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) 1 λαδόκολλα

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας