Θράψαλα κοκκινιστά με φασολάκια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Θράψαλα κοκκινιστά με φασολάκια

Θαλασσινά με φασολάκια και Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη στην κατσαρόλα. Ζουμερό λαδερό πιάτο που αγαπάμε.

604
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια κάτω από άφθονο κρύο νερό, αφαιρώντας τη μεμβράνη από το κυρίως σώμα και τα ξεπλένουμε καλά. Κρατάμε πριν τα ξεπλύνουμε λίγο μελάνι (προαιρετικά).
  2. Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια για να τσιγαριστούν.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10-12 λεπτά.
  5. Τέλος ρίχνουμε τον τοματοπολτό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα φασολάκια και ένα ακόμα ποτήρι νερό χλιαρό.
  6. Ανακινούμε τη κατσαρόλα κουνώντας τη από τα χερούλια και ρίχνουμε το μελάνι (προαιρετικά).
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    2 κιλά θράψαλα 1 κιλό φασολάκια φρέσκα 8 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 κουταλιές της σούπας Τοματοπολτός Χωριό 3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη Λίγο μελάνι από τα καλαμάρια (προαιρετικά) Αλάτι, πιπέρι
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας