Βάζουμε το νερό να πάρει βράση σε κατσαρολάκι και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον τραχανά. Αφήνουμε 1’ ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 6-7’.
Μόλις φουσκώσει, στραγγίζουμε τυχόν νερό που περισσεύει, μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τη μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντάς το να λιώσει.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τρίβουμε τη γραβιέρα. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τον τραχανά. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με τα χέρια και το προσθέτουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας να πάει παντού. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, αλάτι.
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο που χρειάζεται για το άλειμμα των φύλλων. Ανοίγουμε τα φύλλα , τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
Κόβουμε το φύλλο σε 4 λωρίδες. Τις ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε τις δύο πάνω στις άλλες δυο (ώστε να έχουμε δυο διπλές).
Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα τραχανά στην άκρη της κάθε λωρίδας. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολάκι, διπλώνοντας ταυτόχρονα και τα πλαϊνά ώστε να μη φύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε ομοίως με όλα τα φύλλα και τη γέμιση και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τέλος, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από κάθε ρολάκι και πασπαλίζουμε προαιρετικά με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 30’, μέχρι να ροδίσουν.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Συνταγές για την παρέα στη βεράντα
Pingback: Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές - Restarting : Restarting