Tρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Tρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο

Λιωμένο κάστανο ανακατεμένο με σοκολάτα και βούτυρο αγελάδος Χωριό, σε στρογγυλά μπαλάκια καλυμμένα με αμιγδαλόψιχα ή τρούφα σοκολάτας. Απολαυστικά!

72050
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό (μόλις σκάσουν είναι έτοιμα).
  2. Τα σουρώνουμε και ξεφλουδίζουμε την εσωτερική φλούδα τους (αυτή που είχε το χνούδι).
  3. Περνάμε τα κάστανα από σήτα ή μηχανή του πουρέ και τα βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη.
  4. Προσθέτουμε το Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος, τη ζάχαρη, το λικέρ, τις βανίλιες και τη σοκολάτα τριμμένη σε ψιλό τρίφτη.
  5. Ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
  6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες με το χέρι, πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος καρυδιού και τις ρίχνουμε στην αμυγδαλόψιχα (τις γυρνάμε γύρω-γύρω για να πάει η αμυγδαλόψιχα παντού).
  7. Βάζουμε τα τρουφάκια στα χαρτάκια φοντάν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  8. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για 12 ώρες.

Σημείωση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αμυγδαλόψιχα με τρούφα.

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. κάστανα 160 γρ. κουβερτούρα 80 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος 160 γρ. αμυγδαλόψιχα 8 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας λικέρ μαρασκίνο (κατά προτίμηση) 2 βανίλιες 50 χαρτάκια φοντάν

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας