Αλμυρά μάφινς με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αλμυρά μάφινς με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης

Φανταστικά αλμυρά muffins με γραβιέρα μακράς ωρίμανσης Χωριό και πιπεριά Φλωρίνης, που δίνουν πικάντικη γεύση. Για σνακ αλλά και brunch και μεγάλες παρέες!

2212
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
  2. Σε ένα ταψάκι για μάφινς, τοποθετούμε χάρτινες θήκες ή θήκες σιλικόνης.
  3. Λιώνουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
  4. Τρίβουμε τη γραβιέρα (μπορούμε να τη βάλουμε και στο μούλτι για ευκολία) και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, το μπαχάρι και την τριμμένη γραβιέρα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά.
  6. Ανακατεύουμε με κουτάλα να ομογενοποιηθεί.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες. Ψήνουμε για 22-23’.

Σημειώσεις: Προτιμάμε θήκες σιλικόνης, γιατί ξεφορμάρονται καλύτερα τα μάφινς.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. Γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης 50 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 230 γρ. γάλα 1 αυγό 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή 1 κ.γ. πάπρικα ½ κ.γ. μπαχάρι 1 ½ κ.σ. θυμάρι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας