Χταπόδι στιφάδο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χταπόδι στιφάδο

Αγαπημένο θαλασσινό, το χταπόδι, γίνεται στιφάδο, με κρεμμυδάκια, ντομάτα, δεντρολίβανο. Παραδοσιακή απόλαυση με Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία!

508
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αν το χταπόδι είναι ξερό, το βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει για να μαλακώσει.
  2. Το κόβουμε σε τεμάχια μήκους 1-2 δακτύλων και το πλένουμε.
  3. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά, δηλαδή Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, ξίδι, κρεμμυδάκια ολόκληρα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τις τριμμένες τομάτες ή τον τοματοπολτό (διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό).
  4. Ρίχνουμε το ανάλογο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα (σχεδόν μόνο με το ελαιόλαδο).

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 12 σχόλια.
  • akis28
    12 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:57 πμ

    ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!

  • 13 Οκτωβρίου, 2013 στις 6:40 πμ

    Κλασικά αξία!

  • 13 Οκτωβρίου, 2013 στις 6:51 μμ

    teleia suntagh….tha to kanw sigoura!!!

  • 13 Οκτωβρίου, 2013 στις 7:43 μμ

    είναι η αγαπημένη μου συνταγή! την έχω κάνει!!

  • 14 Οκτωβρίου, 2013 στις 11:39 πμ

    Tέλεια συνταγή

  • 14 Οκτωβρίου, 2013 στις 10:34 μμ

    εξαιρετική

  • 23 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:34 πμ

    θα το δοκιμασω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    8

  • 29 Οκτωβρίου, 2013 στις 11:19 πμ

    mmmmm wraiotato fagaki…………

  • 30 Οκτωβρίου, 2013 στις 10:37 πμ

    ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 1 Νοεμβρίου, 2013 στις 5:19 μμ

    Πεντανόστιμο φαγητό,,,

  • 2 Νοεμβρίου, 2013 στις 7:16 μμ

    10 me tono!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pentanostimo

  • Pingback: Χταπόδι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό και 300 γρ. χταπόδι 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά 1 ½  φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξίδι ΤΟΠ 1 κεφάλι σκόρδο 2-3 φύλλα δάφνης 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 640 γρ. Τριμμένες Τομάτες Χωριό ή 1 κουταλιά της σούπας Τοματοπολτό Χωριό αλάτι, πιπέρι

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας