Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Σπάμε τα αυγά και κρατάμε χωριστά τους 8 κρόκους και 10 ασπράδια (θα περισσέψουν 2 κρόκοι).
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά και τους ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια με γρήγορες κινήσεις (για να μην ψηθούν τα αυγά). Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε κι αυτά στη σοκολάτα κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας συνέχεια με αργές κινήσεις (ώστε να μην κόψει η μαρέγκα).
Βάζουμε τη μους σε ατομικά ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: