Χωριάτικη λεμονόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χωριάτικη λεμονόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη

Αγαπημένη λεμονόπιτα με αξέχαστη γεύση που δίνει το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος. Διακοσμήστε και με μαρέγκα για διπλή απόλαυση!

4510
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
  2. Χτυπάμε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται σαν σβολιασμένο. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η ζύμη γίνει ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. Σε περίπτωση που σφίξει πολύ, προσθέτουμε λίγο νερό.
  3. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου. Έπειτα, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ½ περίπου εκατοστού και τη βάζουμε σε σκεύος τάρτας, το οποίο έχουμε βουτυρώσει με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
  4. Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο για να μην αρπάξει και ψήνουμε στο φούρνο για 30-45 λεπτά στους 180 C. Όταν είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρει και τη βάζουμε σε πιατέλα.
  5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το limoncello, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα αρώματα να ωριμάσουν για τουλάχιστον ½ ώρα.
  6. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ζεσταίνουμε.
  7. Προσθέτουμε το μίγμα των λεμονιών που ετοιμάσαμε στο βήμα 5. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει καλά, το αδειάζουμε μέσα στην τάρτα που ψήσαμε προηγουμένως. Η τάρτα μας είναι έτοιμη.

Σημείωση: Προαιρετικά, χτυπάμε 3 ασπράδια αυγού σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε τη λεμονόπιτά μας στο επάνω μέρος. Δείτε εδώ πώς φτιάχνουμε την τέλεια μαρέγκα.

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 3 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 2 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη νερό (όσο χρειαστεί)

Για τη γέμιση

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 σφηνάκι limoncello χυμό από 1 λεμόνι 350 γρ. νερό 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας