TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ο Απρίλιος, αν και μπαίνει γεμάτος φάρσες και αστεία, μας ανοίγει παράλληλα τον δρόμο προς την άνοιξη, και μας γεμίζει το καλάθι με φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Και τι δεν έχει ο Απρίλιος: φράουλες, που θα γίνουν θαυμάσιες σπιτικές μαρμελάδες, λικέρ, θα μπουν επάνω σε τσιζκέικ, θα φαγωθούν ωμές, με ζάχαρη, σαντιγί, θα βάλουν χρώμα στη ζωή μας και μπόλικη βιταμίνη C.
Το ίδιο και το μούσμουλο! Πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι αρκετά ευαίσθητο και καλύτερα να καταναλώνεται ωμό, ως φρούτο.
Από λαχανικά, η αγκινάρα μπορεί να έχει ελαφρώς επιθετική όψη, αλλά προστατεύει την καρδιά της, που μπορεί να γίνει εξαίσια σε τηγανητούς κεφτέδες. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, νιασίνη και βιταμίνη C;
Τα κουκιά μπορεί να μη γεμίζουν το μάτι, αλλά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ, σίδηρο, κλπ. Σίγουρα θα πάρουν θέση και στο τραπέζι μας!
Το δικό μας αγαπημένο πιάτο στο Χωριό είναι τα φασολάκια, επειδή το λαδερό συνδυάζεται άψογα με το αγαπημένο μας λευκό τυρί, τη φέτα. Τα φασολάκια ξεπερνούν όλα τα λαχανικά του Απριλίου σε θρεπτικές ιδιότητες – αναφέρουμε ενδεικτικά ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνες συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β6), μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο.
Καλώς ήρθες Απρίλη!
Τα φρέσκα του Απριλίου
Φρούτα
| Λαχανικά
|
Στο ράφι
Φρούτα
| Λαχανικά
|
Τέλος εποχής
Φρούτα
| Λαχανικά
|
Οι συνταγές του Απριλίου
- Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας
- Αρακάς με αγκινάρες
- Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι
- Λαχταριστό τσιζ κέικ με φράουλα του Ηλία Μαμαλάκη
- Cheesecake
- Κρέπες γλυκές με μπισκότο, μπανάνα και μαρμελάδα του Ηλία Μαμαλάκη
- Μπριάμ με λαχανικά και Φέτα Χωριό (Μπουτρίδα)
- Αρνάκι με γλυκόξινη σάλτσα ροδιού
- Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι
- Μακαρονάδα για χορτοφάγους με λευκή σάλτσα, μανιτάρια και πιπεριές
- Ζουμερό λαβράκι με λαχανικά
- Λαχταριστή πίτσα με φέτα, ντομάτα, ελαιόλαδο και θυμάρι